Facings. Flinterdun.

U bent niet tevreden over uw gebit? Maar u heeft geen zin in grote ingrepen? Facings maken met minimale ingrepen een plaatje van uw tanden. Letterlijk: het zijn op maat gemaakte flinterdunne porseleinen laagjes die we op uw tand aanbrengen. Oersterk en met een 100% natuurlijke uitstraling. Facings zijn ook perfect voor het repareren van bijvoorbeeld gebroken, verkleurde of onregelmatige tanden.

Stap 1: Weten wat u krijgt

Nare verrassingen achteraf? Daar heeft u natuurlijk geen zin in. Daarom maken we het eindbeeld vooraf duidelijk. We maken foto's en video's, bewerken deze en komen zo samen met u tot een ontwerp. We zorgen dat het mooi wordt, maar bekijken het ook tandheelkundig. Behalve over de kleur denken we ook over de lengte, vorm en stand van elke tand na.

Stap 2: Alle tijd om te wennen

Het ontwerp werken we uit in een model; een kopie hiervan kunnen we tijdelijk aanbrengen. Zo weten we 100% zeker dat het eindresultaat goed aanvoelt en oogt. Het model oogt al heel natuurlijk en u kunt het gerust een paar dagen inhouden. Zo kunt u zelf alvast wennen en anderen naar hun mening vragen.

Stap 3: Perfecte voorbereiding

Tevreden? Dan maken we alles klaar voor de definitieve facings. We houden uw tanden zoveel mogelijk intact. Hooguit verwijderen we een laagje voor een betere hechting. We maken een afdruk van de tanden, zodat het laboratorium de facings kan maken. Ondertussen krijgt u ter bescherming tijdelijke facings.

Stap 4: Aan de slag!

Het duurt meestal 3 weken voor de definitieve facings klaar zijn. Die plaatsen we vervolgens tand voor tand, onder optimale omstandigheden met microscopische precisie. We gebruiken innovatieve componentenlijm om de porseleinen plaatjes te fixeren. Facings voelen aan als eigen tanden en bieden een levenslang resultaat - en precies de lach die u wilt!

Hieronder leest u wat u na de behandeling kunt verwachten.

Extra gevoelige tanden
• Uw tanden kunnen na de behandeling gevoeliger zijn voor kou of warmte. Soms voelt u ‘stroomstootjes’ door uw tand of kies. Dit kan een paar weken aanhouden: uw tanden hebben de tijd nodig om een nieuw evenwicht te vinden.
• Napijn kunt u bestrijden met een paracetamol of ibuprofen (lees de bijsluiter).

Eten en drinken
• U kunt na de behandeling direct weer normaal eten en drinken.
• Hebt u een verdoving gekregen? Pas dan op met warm eten of drinken. Voorkom ook dat u op uw lip, tong of wang bijt. Gebruik een rietje en houd een servetje bij de hand.

Uw tijdelijke facing
• Voordat we de definitieve facing plaatsen krijgt u een tijdelijke oplossing. Hiermee kunt u gewoon eten. Hij is minder sterk dan de definitieve facing, dus wees wel voorzichtig.

 

• Een losgeraakte tijdelijke facing kunnen we snel weer terugplaatsen. Als u ’s ochtends vroeg belt, kunnen wij u vaak dezelfde dag nog helpen.
• Mocht dit bijvoorbeeld tijdens een tripje of in het weekend gebeuren, breng dan een beetje tandpasta in de kies aan en plaats de tijdelijke facing voorzichtig terug.
• Loop niet te lang zonder tijdelijke facing rond: hierdoor kunnen tanden of kiezen verschuiven. Een kleine verschuiving kan ervoor zorgen dat de definitieve facing niet meer perfect past.
• Een facing voelt in het begin soms een fractie te hoog aan. Dit gevoel is normaal en trekt na een aantal dagen weg. Heeft u na een week nog steeds het gevoel dat de facing te hoog is? Neem dan contact met ons op. We slijpen deze dan even bij.

Vragen of problemen?
Neem contact met ons op als u vragen heeft of twijfelt.

Informatie over nazorg

Geinteresseerd? Bekijk onze resultaten!