Periodieke controle.
Meer dan een snelle inspectie.

Ook voor een 'gewone' reguliere controle nemen we alle tijd. In 30 minuten wordt u door 2 specialisten gezien en geadviseerd. We kijken niet alleen of u wel of geen gaatjes heeft, maar brengen ook uw poetsgedrag in kaart en geven advies voor het onderhoud.

Stap 1: Uw poetsgedrag in beeld

Onze controle begint met de preventieassistent. Die kleurt uw tanden met een speciale vloeistof. Daardoor zien we duidelijk waar nog plak aanwezig is. Voor u leerzaam, omdat u inzicht krijgt in waar u beter moet poetsen. En voor ons goed om te weten waar we extra goed moeten controleren.

Stap 2: Controle op gaatjes

Na het aankleuren maakt de preventieassistent de tanden goed schoon en inspecteert ze stuk voor stuk. Ook eventuele klachten of wensen worden dan met u besproken. Bij mogelijke problemen of een vermoeden daarvan, maken we röntgenfoto's.

Stap 3: Advies van de tandarts

De tandarts beoordeelt de foto's en gaat uw gebit nader inspecteren. Blijkt dat een behandeling nodig is? Dan bespreekt onze tandarts met u wat de beste oplossing is.

Stap 4: De mondhygiënist

Soms is er een uitgebreide gebitsreiniging nodig. In sommige gevallen kan er tandsteen onder het tandvlees terecht komen of is het tandvlees gedurende langere tijd ongezond. In zulke gevallen krijgt u een verwijzing naar onze mondhygieniste. Zij is hierin gespecialiseerd.

Maak een afspraak voor een periodieke controle!