Tandvleeschirurgie.
Voor een fraai fundament.

Een fraai gebit is niet alleen een kwestie van mooie tanden. Ook het tandvlees is enorm belangrijk. Hebt u teveel tandvlees, waardoor uw tanden nauwelijks zichtbaar zijn? Of juist te weinig en zijn zelfs de wortels te zien? Dan helpt tandvleeschirurgie, ook wel tandvleescorrectie genoemd. Buijs Tandartsen is als één van de weinigen hierin gespecialiseerd. Met microchirurgische technieken halen we duurzame resultaten.

Stap 1: Wensen en mogelijkheden

Een goed advies vraagt om een grondige gebitsanalyse. Dat doen we door een uitgebreid klinisch onderzoek. Ook maken we röntgenfoto's om niets over het hoofd te zien. Door onze ervaring kunnen we vooraf goed voorspellen wat het eindresultaat zal zijn.

Stap 2: Een plan van aanpak

Is het duidelijk wat de mogelijkheden zijn, dan bespreken we wat er moet gebeuren. Bij een teveel aan tandvlees moet soms ook een beetje bot worden weggenomen. Is er juist een tekort, dan kunnen we dit ‘aanvullen’ met een stukje tandvlees uit het gehemelte.

Stap 3: Nauwkeurige werkwijze

Tandvleeschirurgie voeren we uit onder perfect hygiënische omstandigheden. We werken met een microscoop, waardoor we extra nauwkeurig kunnen werken. Natuurlijk doen we dit alles onder verdoving. Van pijn is dan ook geen sprake. Ook de napijn is minimaal.

Stap 4: Controle en nazorg

We gebruiken microhechtingen en door onze werkwijze blijft de doorbloeding ook na de ingreep intact. Daardoor zal het tandvlees snel genezen, zonder littekens achter te laten. Om zeker te zijn van een perfect eindresultaat maken we direct een afspraak voor een nacontrole.

Hieronder leest u wat u na de behandeling kunt verwachten.

• Koel na de ingreep goed, om zwelling te voorkomen.
• Houd het doorzichtige plaatje over uw gehemelte in. Uithalen om schoon te maken mag natuurlijk wel. Houd het plaatje het liefst 1 week in.
• Neem tegen eventuele pijn paracetemol of ibuprofen (lees de bijsluiter).
• Na 1 week kunnen de hechtingen worden verwijderd.
• Poets niet op de plek van de ingreep, maar gebruik hier het spoelmiddel. Begin na 2 weken voorzichtig en zacht weer met poetsen aan deze kant.

Vragen of problemen?
Neem contact met ons op als
• de bloeding niet stopt
• uw lichaamstemperatuur boven de 39 graden stijgt
• u vragen heeft of twijfelt

Informatie over nazorg

Geinteresseerd? Bekijk onze resultaten!