Kimberly Hilberdink- Bandsma
Preventie-assistente

Ik wilde vroeger altijd al zorg verlenen aan mensen. Maar hetgeen dat mij binnen de tandheelkunde erg aantrok, was dat er veel precisiewerk bij komt kijken. Het is een klein oppervlak van het lichaam waarbinnen je de behandeling uitvoert en dat kan soms best lastig zijn. Daarom is het altijd een uitdaging om iedere cliënt goed te kunnen helpen en er een goed geslaagde behandeling van te maken. Ook wat betreft de mondhygiëne is het iedere keer weer een uitdaging om een cliënt goed te kunnen motiveren.

Sinds oktober 2012 ben ik werkzaam in deze tandartspraktijk. Het werken in deze groepspraktijk spreekt mij erg aan, omdat er verschillende disciplines aanwezig zijn. De nadruk die deze praktijk legt op het preventief onderhoud van het gebit vind ik erg goed. De cliënt is hier zeer bij gebaat, maar ik als toekomstig preventie-assisente ook. Het geven van de preventieve voorlichting en de gebitsreiniging mag ik tot op zekere hoogte doen en dit is een van mijn favoriete behandelingen om zelf uit te voeren. Ook assisteer ik de tandartsen. De combinatie van assisteren en zelf mogen behandelen vind ik erg leuk om te doen.

De samenwerking binnen deze praktijk is erg aangenaam. We zijn een relatief jong team met veel verschillende karakters en disciplines. Iedereen draagt op zijn/haar manier zijn eigen steentje bij voor goede kwaliteit zorgverlening van onze praktijk. En van iedereen valt ook weer iets te leren. Dit maakt mijn vak binnen deze praktijk blijvend interessant.

Geregistreerd in het register preventieassistenten.

Ons team