Vullingen.
Gaatjes onzichtbaar weggewerkt.

Komen we bij een controle een gaatje tegen? Of is er een stuk van uw tand of kies afgebroken? Dan kiezen we voor een vulling. Wij gebruiken hiervoor composiet. Dit is een sterk, duurzaam en tandkleurig materiaal waarmee we kleine reparaties onzichtbaar wegwerken.

Stap 1: Het gaatje in beeld

Soms merkt u dat u een gaatje heeft doordat u pijn voelt. Maar vaak is deze alleen maar tijdens een controle op de röntgenfoto te zien. Tijdens een controle proberen we de vulling direct aan te brengen. Meestal hebben we meer tijd nodig en maken we een afspraak.

Stap 2: De ideale vorm

Bij het maken van de vulling letten we op een paar zaken: we willen zo weinig mogelijk van uw eigen tand afslijpen. Ten tweede zorgen we voor een vorm waardoor uw tand zo gemakkelijk mogelijk schoon te maken is. Door de ideale vorm te zoeken, krijgt plak en vuil geen kans. Eventueel kan dit onder verdoving gebeuren.

Stap 3: Halfjaarlijkse controle

We letten goed op de vullingen tijdens de periodieke controles. Waar nodig werken we hem bij. En als het nodig is vervangen we de vulling door een nieuwe.

Hieronder leest u wat u na de behandeling kunt verwachten.

Extra gevoelige tanden
• Uw tanden kunnen na de behandeling gevoeliger zijn voor kou of warmte. Soms voelt u ‘stroomstootjes’ door uw tand of kies. Dit kan een paar weken aanhouden: uw tanden hebben de tijd nodig om een nieuw evenwicht te vinden.
• Napijn kunt u bestrijden met een paracetamol of ibuprofen (lees de bijsluiter).

Eten en drinken
• U kunt na de behandeling direct weer normaal eten en drinken.
• Hebt u een verdoving gekregen? Pas dan op met warm eten of drinken. Voorkom ook dat u op uw lip, tong of wang bijt. Gebruik een rietje en houd een servetje bij de hand.

Vragen of problemen?
Neem contact met ons op als u vragen heeft of twijfelt.

Informatie over nazorg

Geïnteresseerd? Bekijk dan ook onze andere resultaten!