Buijs Tandartsen

All-on-4 prothese

All-on-4 betekent het plaatsen van een compleet gebit op vier implantaten. Deze techniek is uiterst effectief als het bot van de kaak niet in optimale staat is. De optie is ook goedkoper dan meerdere implantaten. Hoewel meerdere implantaten met een vaste porseleinen brug duurzamer en steviger zijn, is een all-on-4 ook een hele goede optie die we vaak toepassen.

Wat is het

Een all-on-4 prothese is een kunstgebit vastgeklikt op vier implantaten. Doordat de prothese vastklikt heeft deze een goede houvast. De prothese is uitneembaar, waardoor u zowel de prothese als de implantaten goed kunt schoonmaken. Verder is een goede lipvulling mogelijk. Ook blijft het gehemelte voor een groot deel vrij, waardoor er veel meer smaak en gevoel terugkomt. Kortom: het lijkt meer op een eigen gebit in vergelijking met een normale prothese.

Voor
Na

Procedure

Aan de hand van de oude prothese kijken we waar en hoeveel implantaten er geplaatst moeten worden. Ook wordt gekeken naar hoe de situatie in de tegenover liggende kaak is. De implantaten worden geplaatst door de tandarts-implantoloog. In het algemeen gebeurt dat onder het tandvlees, zodat ze veilig vast kunnen groeien. Dit duurt ongeveer drie maanden, afhankelijk van de botsituatie. 

Als de implantaten zijn vastgegroeid, zullen deze worden 'vrijgelegd'. Ze zijn dan in de mond zichtbaar. Dan wordt de prothese vervaardigd door de tandprotheticus, in vijf stappen van elk een week. 

Wat kost het

De kosten worden opgesplitst in twee delen: het plaatsen van de implantaten en het maken van de prothese op de implantaten. Het plaatsen van de implantaten gebeurt door de tandarts-implantoloog. Het vervaardigen van de prothese door de tandprotheticus. 

Begroting

Het plaatsen van 4 implantaten

€2500-3500

Per kaak

Het vervaardigen en plaatsen van de prothese

€2500-3700

Per kaak

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

We maken een plan op maat, maar globaal is dit onze aanpak

Klinisch onderzoek
Voor een all-on-four prothese is het nodig om een aantal implantaten te plaatsen, met een operatieve ingreep. Dat kan niet zomaar bij iedereen. Daarom voeren we eerst een klinisch onderzoek uit. Aan de hand van onder meer röntgenfoto's bekijken we of uw tandvlees en kaak geschikt zijn.
Uw lach ontwerpen
Is een all-on-four prothese voor u een goede oplossing? Dan gaan we na wat uw wensen zijn. We maken een ontwerp en laten een proefmodel maken door een gespecialiseerd laboratorium. De all-on-four prothese wordt gemaakt van kunststof. U kunt deze uit de mond nemen om de implantaten goed schoon te maken.
Implantaten aanbrengen
Voor het plaatsen van de implantaten maken we per kaak vier gaatjes in het kaakbot. Het plaatsen van de implantaten en het hechten van het tandvlees gebeurt zeer zorgvuldig. Dit is een eenvoudige behandeling die zestig tot negentig minuten duurt. Dankzij een verdoving is dit volledig pijnloos. Ook napijn is er niet of nauwelijks. Soms treedt een kleine zwelling op, maar die trekt snel weg.
Even geduld a.u.b.
De implantaten hebben tijd nodig om in te groeien. Meestal duurt dit tien tot twaalf weken. In sommige gevallen laten we u regelmatig even langskomen om dit proces te controleren. Zijn ze stevig genoeg verankerd? Dan maken we een afspraak voor het vervaardigen van de prothese op de implantaten. Dit gebeurt door een tandprotheticus. Een prachtig eindresultaat
Een prachtig eindresultaat
Het plaatsen van de all-on-four prothese is heel eenvoudig. We leggen u in deze laatste behandeling uitvoerig uit hoe u de implantaten en de prothese onderhoudt. Een implantaat is een oplossing voor tientallen jaren, met een natuurlijke uitstraling en goede functie.