Buijs Tandartsen

Facings

Bent u niet tevreden over uw gebit, maar heeft u geen zin in grote ingrepen? Dan kunt u kiezen voor een facing, een minimale ingreep die een plaatje van uw tanden maakt. Facings zijn oersterk en hebben een 100% natuurlijke uitstraling. Facings zijn ook perfect voor het repareren van bijvoorbeeld gebroken, verkleurde of onregelmatige tanden.  

Wat is het

Facings zijn op maat gemaakte flinterdunne porseleinen laagjes die we op uw tand aanbrengen. In sommige gevallen hoeven we niets van de tand af te slijpen. In andere gevallen halen we een heel klein beetje van de tand weg om ruimte te maken voor een mooie natuurlijke facing. Door meerdere facings naast elkaar te plaatsen, kan er een volledige lach worden ontworpen.

Procedure

Nare verrassingen achteraf, daar heeft u natuurlijk geen zin in. Daarom maken we het eindbeeld vooraf duidelijk. We maken foto's en video's, bewerken deze en komen zo samen met u tot een ontwerp. We zorgen dat het mooi wordt, maar bekijken het ook tandheelkundig. Behalve over de kleur denken we ook na over de lengte, vorm en stand van elke tand. 

Het ontwerp werken we uit in een model; een kopie hiervan kunnen we tijdelijk aanbrengen. Zo weten we 100% zeker dat het eindresultaat goed aanvoelt en er goed uitziet. Het model oogt al heel natuurlijk en u kunt het gerust een paar dagen inhouden. Zo kunt u zelf alvast wennen en anderen naar hun mening vragen. Tevreden? 

Dan maken we alles klaar voor de definitieve facings. We houden uw tanden zoveel mogelijk intact. Hooguit verwijderen we een laagje voor een betere hechting. We maken een afdruk van de tanden, zodat het laboratorium de facings kan maken. Ondertussen krijgt u ter bescherming tijdelijke facings. 

Het duurt meestal drie weken voor de definitieve facings klaar zijn. Die plaatsen we vervolgens tand voor tand, onder optimale omstandigheden met microscopische precisie. We gebruiken innovatieve componentenlijm om de porseleinen plaatjes te fixeren. Facings voelen aan als eigen tanden en bieden een levenslang resultaat - en precies de lach die u wilt!

Wat kost het

Facings kunnen van composiet en van porselein gemaakt worden. Composieten facings zijn goedkoper, maar ook iets minder fraai en duurzaam. Ze blijven tot vijf jaar mooi. Porseleinen facings zijn veel duurzamer, gladder en stabieler van kleur. De kosten ligger ook hoger omdat de facings individueel in een tandtechnisch laboratorium worden gemaakt.

Begroting

Facings van composiet

€150 - 200

Per tand

Facing van porselein

€850 - 900

Per tand

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

We maken een plan op maat, maar globaal is dit onze aanpak

Intak
We bespreken uitgebreid de mogelijkheden en uw wensen. Hoeveel facings zouden passen en wat wilt u precies? Hoe gaat het traject in zijn werk? Voordat de behandeling begin, wordt u uitgebreid ingelicht over het proces.
Foto en video
In een afspraak van dertig minuten maken we afdrukken, lichtfoto's en een video. Zo kan er een proefmodel gemaakt worden, dat we testen bij u in de mond.
Afspraak 1
Tijdens een eerste afspraak wordt de tand of worden de tanden iets afgeslepen. We maken (digitale) afdrukken en plaatsen het proefmodel. Zo kunnen zowel wij als u beoordelen of de nieuwe tijdelijke facings naar wens zijn.
Afspraak 2
Tijdens een tweede afspraak verwijderen we de tijdelijke facings. Hierna worden de definitieve facings een voor een geplaatst en met supersterke lijm duurzaam verlijmd met de tanden. Zo kan uw gebit weer jaren mee.
Nazorg en fotografie
Tijdens de derde en laatste afspraak leggen we u precies uit hoe u de facings goed schoon kunt houden. Ook maken we eindfoto's ter evaluatie.