Wat is het
Als het gehele gebit versleten is en er voortdurend stukjes tand of kies afbreken is het tijd voor een andere weg. In tandheelkundige termen noemen we dat de 'reparatieve restauratiecyclus': het steeds weer opnieuw moeten repareren van het gebit. Door alle problemen aan te pakken met een plan voor de langere termijn, kan de restauratie van tanden en kiezen op elkaar worden afgestemd.
Zo ontstaat een duurzaam geheel dat jaren mee kan. Maximaal twee keer per jaar op controle voor het bijhouden van uw mondhygiëne en gezonde stralende gebit, dat wil toch iedereen!
Procedure
Bij een volledige gebitsrenovatie verzamelen we eerst zoveel mogelijk gegevens: we kijken naar uw algemene gezondheid, doen klinisch mondonderzoek, maken röntgenfoto's, modellen en inventariseren uw wensen. Hierna maakt de tandarts een behandelplan en een kostenoverzicht. Dit wordt besproken tijdens een tweede afspraak.
Kan het behandelplan in één keer worden uitgevoerd, of is het wenselijk om de behandeling te faseren? Hierna wordt een planning gemaakt en kan de behandeling beginnen. Vaak gaat het om een intensief en lang traject waarbij veel verschillende specialiteiten komen kijken. Wij hebben gelukkig alles in huis!
Wat kost het
De kosten van een gebitsrestauratie kunnen erg variëren. Met name als er implantaten nodig zijn, kunnen de kosten aanzienlijk oplopen. Ook kan het zijn dat een beugelbehandeling raadzaam of noodzakelijk is. Als de tanden en kiezen zodanig zijn afgesleten dat er ook een beetverhoging uitgevoerd moet worden, dan is het niet mogelijk om de behandeling te faseren. In zo'n geval raden we u aan om te kijken naar de fiscale mogelijkheden. Zie de website van de belastingdienst.