Buijs Tandartsen

Implantaat

Mist u één of meerdere tanden? Als u kiest voor een implantaat, voorkomt u dat u zich onzeker voelt of dat de overige tanden scheef groeien. Een implantaat is bovendien dé oplossing voor het intact houden van naastgelegen tanden of kiezen. Het lichaamsvriendelijke materiaal verankert zich in uw kaakbot en is de perfecte basis voor een kroon, brug of all-on-four klikprothese.  

Wat is het

Een implantaat is eigenlijk niets meer dan een kunstwortel van titanium; een klein schroefje dat rotsvast in het bot is verankerd. Hierop kan eenvoudig een kroon, brug of all-on-four worden vervaardigt. Voor we beginnen met een implantaatbehandeling, controleren we zorgvuldig of uw tandvlees en kaak geschikt zijn. Dat doen we onder meer door röntgenfoto's te maken. 

Ook checken we uw gezondheid. Een implantaat is namelijk een kleine chirurgische ingreep en we willen elk risico uitsluiten. We maken een ontwerp dat perfect past bij uw gebit. Dit laten we maken door een gespecialiseerd laboratorium.

Procedure

Voor het plaatsen maken we een gaatje in het kaakbot, brengen het implantaat in en hechten zorgvuldig het tandvlees. Deze simpele ingreep duurt dertig tot negentig minuten, afhankelijk van wat er moet gebeuren. Het gebeurt onder lokale verdoving en is volledig pijnloos. Ook napijn is er niet of nauwelijks. Soms is er tijdelijk een kleine zwelling. 

Ook vraagt een implantaat enig geduld... Het heeft namelijk tijd nodig om in te groeien. Meestal duurt dit anderhalf tot drie maanden. In sommige gevallen laten we u langskomen om dit proces te controleren. Is het implantaat stevig genoeg verankerd? Dan maken we afspraken voor het maken van de prothese, brug of kroon. 

Het plaatsen is heel eenvoudig en volledig pijnloos. We leggen u vervolgens duidelijk uit hoe u het implantaat onderhoudt. Doet u dat goed, dan is een implantaat een oplossing voor vele tientallen jaren.

2 centralen voor
2 centralen na

Wat kost het

De kosten van het plaatsen van een implantaat of brug hangen van een aantal dingen af: gaat om een tand of kies, is er tandvleeschirurugie nodig, moet er gebruik worden gemaakt van botvermeerderingstechnieken en gaat het om een of meerdere implantaten? 

Begroting

Solitair implantaat kies

€2.000 - 2.400

Per kies

Solitair implantaat tand

€2.400 - 3.400

Per tand

3-delige brug kiezen

€3.800 - 4.400

Per brug

3-delige brug front

€4.000 - 4.800

Per brug

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

We maken een plan op maat, maar globaal is dit onze aanpak

Intake
Tijdens de intake beoordelen we de situatie in de mond. Ook maken we een röntgenfoto als deze niet voorhanden is. Verder nemen we de gezondheidsvragenlijst met u door. Naar aanleiding hiervan kunnen we een behandelvoorstel met een begroting uitwerken.
Plaatsen implantaat
Tijdens de eerste afspraak zal het implantaat geplaatst worden. Indien nodig wordt er nog (kunst- of autoloog) bot aangebracht. Bij tanden is het vaak noodzakelijk om een tandvleestransplantatie uit te voeren. Afhankelijk van de situatie wordt nog een tijdelijke kroon of een plaatje vervaardigd. Tien dagen na de behandeling verwijderen we de hechtingen.
Vervaardigen kroon of brug
Na twee tot vier maanden kan de kroon of brug vervaardigd worden. Tijdens de eerste afspraak maken we de afdruk. Bij de tweede afspraak, drie weken later, wordt de kroon of brug definitief geplaatst. We zullen u tijdens de laatste afspraak ook uitleggen hoe u deze het beste schoon kan houden.