Buijs Tandartsen

Periodieke Controle

Ook voor een 'gewone' reguliere controle nemen we alle tijd. In dertig minuten wordt u door twee specialisten gezien en geadviseerd. We kijken niet alleen of u gaatjes heeft, maar brengen ook uw poetsgedrag in kaart en geven advies voor het onderhoud.  

Onze controle begint met de preventieassistent. Die kleurt uw tanden met een speciale vloeistof. Daardoor zien wij duidelijk waar nog plak aanwezig is en krijgt u inzicht in waar u beter moet poetsen. Voor ons is het ook goed om te weten waar we extra goed moeten controleren. Na het aankleuren maakt de preventieassistent de tanden goed schoon en inspecteert ze stuk voor stuk. Ook eventuele klachten of wensen worden dan met u besproken. 

Bij mogelijke problemen of een vermoeden daarvan, maken we röntgenfoto's. De tandarts beoordeelt de foto's en zal uw gebit nader inspecteren. Blijkt dat een behandeling nodig is? Dan bespreekt onze tandarts met u wat de beste oplossing is. Soms is er een uitgebreide gebitsreiniging nodig. 

In sommige gevallen kan er tandsteen onder het tandvlees terechtkomen of is het tandvlees gedurende langere tijd ongezond. Dan krijgt u een verwijzing naar onze mondhygiënist. Zij is hierin gespecialiseerd.

Begroting

Periodieke controle

€22 - 23

Röntgenfoto

€16 - 18

Per stuk

Gebitsreiniging

€50 - 80

Afhankelijk van hoeveel tandsteen aanwezig is

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

We maken een plan op maat, maar globaal is dit onze aanpak

Preventieve voorlichting
Allereerst worden de ruimtes tussen uw tand en tandvlees gemeten. Hierna worden uw tanden gekleurd met een kleurvloeistof. Zo kunnen we u laten zien waar u nog de puntjes op de 'i' kunt zetten. Ook adviseren we u over het eventueel gebruik van ragers, tandenstokers of een hand- dan wel elektrische tandenborstel.
Tandsteen verwijderen
Eerst wordt met een elektrische apparaat het tandsteen in grote mate weggehaald. Hierna wordt alles minutieus nagelopen met handinstrumentarium om er zeker van te zijn dat al het tandsteen is verwijderd. Tot slot wordt alles nauwkeurig gepolijst, zodat het weer lekker glad en fris aanvoelt.
Controle en röntgen
Dan is het de beurt aan de tandarts om de controle uit te voeren. Ook inspecteert hij/zij of het tandsteen goed is verwijderd. Voor eventuele vragen kunt u gerust bij hem/haar terecht.