Buijs Tandartsen

Tanden trekken

We doen het niet snel, maar soms zit er niets anders op dan een tand of kies te trekken. Voor zo'n extractie kunnen verschillende redenen zijn. In de meeste gevallen is de tand of kies te ernstig aangetast. Dit kan voor pijn zorgen. Soms is het moeilijk om de kies goed schoon te maken; iets wat we vaak zien bij verstandskiezen. Het kan ook zijn dat er ruimte nodig is voor de naastgelegen tand of kies.  

Een gebit is iets om zuinig op te zijn. Daarom trekken we een tand alleen als er echt geen andere oplossing is. Dat onderzoeken we onder andere met röntgenfoto's. Is het echt nodig? Dan kan dat vaak dezelfde dag nog. En anders maken we een nieuwe afspraak. 

We trekken de tand natuurlijk onder een verdoving. U voelt daardoor absoluut geen pijn. Soms moeten we het tandvlees na de ingreep hechten. Hiervoor gebruiken we oplosbare hechtingen. Na het trekken van een tand ontstaat natuurlijk een loze ruimte in uw mond. Soms is het beter of gewoon mooier om die op te vullen. We adviseren hoe dat het beste kan, bijvoorbeeld een brug of een implantaat. 

Begroting

Trekken tand/kies

€45 - 80

Per tand/kies

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

We maken een plan op maat, maar globaal is dit onze aanpak

Beoordeling
Aan de hand van klinische en röntgenologisch onderzoek beoordelen we of het nodig is om de tand/kies te trekken. Zo ja, dan plannen we een afspraak in.
Trekken tand/kies
Door een heel klein beetje te wiebelen aan een kies, kunnen we deze losmaken van het bot. Door voorzichtig te zijn is de kans op het afbreken van stukjes heel klein.
Nazorg
Na de behandeling is het van belang niet te veel te spoelen. Zo kan er een bloedprop ontstaan en kan de genezing optimaal verlopen. U kunt pijnstillers gebruiken als u te veel klachten heeft. Verder is het goed om na de behandeling een paar uur te koelen met een koude compres.