Buijs Tandartsen

Tandvleeschirugie

Een fraai gebit is niet alleen een kwestie van mooie tanden. Ook het tandvlees is enorm belangrijk. Hebt u te veel tandvlees, waardoor uw tanden nauwelijks zichtbaar zijn? Of juist te weinig en zijn zelfs de wortels te zien? Dan helpt tandvleeschirurgie, ook wel tandvleescorrectie genoemd. Buijs Tandartsen is hierin als één van de weinige praktijken in Nederland gespecialiseerd. Met microchirurgische technieken behalen we duurzame resultaten. 

Wat is het

Een teveel aan tandvlees kan worden gecorrigeerd. Soms kan dat door alleen wat tandvlees weg te halen. Een enkele keer moet er ook een beetje bot worden weggenomen. Is er juist een tekort tandvlees, dan kunnen we dit ‘aanvullen’ met een stukje tandvlees uit het gehemelte. Uw eigen tekort aan tandvlees aangevuld met een eigen stukje tandvlees; beter kan niet!

Procedure

Tandvleeschirurgie voeren we uit onder perfecte hygiënische omstandigheden. We werken met een microscoop, waardoor we extra nauwkeurig kunnen werken. Natuurlijk doen we dit alles onder verdoving. Van pijn is dan ook geen sprake. Ook de napijn is minimaal. 

We gebruiken microhechtingen en door onze werkwijze blijft de doorbloeding ook na de ingreep intact. Daardoor zal het tandvlees snel genezen, zonder littekens achter te laten. Om zeker te zijn van een perfect eindresultaat maken we direct een afspraak voor een nacontrole.

Wat kost het

Het uitvoeren van een tandvleestransplantatie is hoog-specialistisch werk. De kosten worden per element berekend. Bij meerdere elementen gaan de kosten omlaag.

Begroting

Tandvlees transplantatie

€600 - 700

Per tand

Tandvlees transplantatie

€800 - 900

2 tanden

Tandvlees transplantatie

€900 - 1.000

Onder- of bovenfront

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

We maken een plan op maat, maar globaal is dit onze aanpak

Intake
Tijdens de intake worden uw wensen en mogelijkheden besproken. Ook nemen we de gezondheidsvragenlijst met u door. Hierna maken we een planning voor een mondhygiëne afspraak en de behandeling.
Mondhygiene
Voor een tandvleesbehandeling is het van het grootste belang dat uw tandvlees gezond is. Tijdens deze afspraak worden de puntjes op de 'i' gezet. Ook maken we een afdruk van de bovenkaak. Om een plaatje te maken dat het gehemelte kan beschermen, oogsten we eveneens een stukje van uw tandvlees.
Behandeling
In deze afspraak van zestig tot negentig minuten wordt een stukje tandvlees uit uw gehemelte gehaald. Dit schuiven we onder het aangedane tandvlees. Hierna zetten we de hechtingen met microscopische precisie goed vast. Na de ingreep krijgt u een koud compres mee om te koelen. Ook geven we u instructies wat u wel en niet kunt doen.
Nazorg
Tien dagen na de behandeling worden de hechtingen verwijderd. De zwelling is nagenoeg verdwenen en het eindresultaat is langzaam zichtbaar aan het worden. Poetsen moet u nog met grote voorzichtigheid doen. Na drie tot vier weken kunt u dat intensiever uitvoeren.