Soms merkt u dat u een gaatje heeft doordat u pijn voelt. Maar vaak is een gaatje alleen maar tijdens een controle op de röntgenfoto te zien. Tijdens een controle proberen we de vulling direct aan te brengen. Meestal hebben we meer tijd nodig en maken we een afspraak.
Bij het maken van de vulling letten we op een paar zaken: we willen zo weinig mogelijk van uw eigen tand afslijpen. Ook zorgen we voor een vorm waarbij uw tand zo gemakkelijk mogelijk schoon te maken is. Door de ideale vorm te zoeken, krijgen plak en vuil geen kans. Eventueel kan dit onder verdoving gebeuren.
We letten goed op de vullingen tijdens de periodieke controles. Waar nodig werken we een vulling bij of vervangen we de vulling door een nieuwe.
Begroting
Vulling kies
Vulling tand
Hoe gaat de behandeling in zijn werk
We maken een plan op maat, maar globaal is dit onze aanpak
Intake
Als we tijdens een intake of periodieke controle een gaatje tegenkomen dan zullen we u aangeven dat dit gevuld moet worden. Het beste is om alle vullingen in één kwadrant tegelijk te vullen.
Behandeling
Tijdens de behandeling maken we gebruik van en blauw lapje (rubberdam) om de kies of tand te isoleren. Zo komt er geen boorslijpsel bij u in de mond. Ook geeft het ons een goed overzicht. Verder kunnen we de vulling plaatsen zonder dat er speeksel of bloed bij komt. Zo is een duurzame vulling gegarandeerd.
Nazorg
Na het vullen van een tand of kies kan deze een beetje gevoelig zijn voor warmte of kou. Neemt u hiervoor gerust een pijnstiller. Het kan ongeveer drie weken duren voordat de gevoeligheid over is.